MH17 rapport: Anonieme BS uit het Westen in een “Russisch” jasje

Ik moest drie keer kijken gisteravond toen Pieter Omtzigt en Elliot Higgins een toneelstukje opvoerden op Twitter over een Russisch onderzoeksrapport dat gepubliceerd werd in een Russische krant. Russische “experts”  zouden volgens de krant Novaya Gazeta een rapport hebben doen uitlekken waaruit blijkt dat de MH17 door een BUK-installatie is neergehaald.

Welke krant ook alweer? Oh never mind. Dezelfde eigenaar als The Independent, een bekend tegenstander van Putin. Novaya Gazeta zou op 9 mei worden opgedoekt. Maar nu is er de scoop van een gelekt anoniem rapport. Right. Novaya Gazeta was ook de krant die vrijwel meteen na de aanslag op de MH17 haar excuses aanbood en daarmee zonder enig bewijs een voorzet gaf voor een maandenlange lastercampagne tegen de Russen.

Welke Russische experts schreven dit rapport? Dat weten we niet, want het rapport is anoniem. En iets wat anoniem is, kan overal vandaan komen.  Saillant detail is dat het rapport zegt dat het er op lijkt dat de BUK-raket door Oekraïense strijdkrachten is afgeschoten: “Daar heb je weer die Russen! Oekraïne de schuld geven! Maar mooi dat ook zij nu  toegeven dat het een BUK was!”
En dat laatste is precies de bedoeling. Ga maar na: Een “gelekt” anoniem rapport in een Westers georiënteerde, Kremlin-kritische krant dat door de Westerse media zonder enige verificatie of wederhoor wordt overgenomen wordt een stuk geloofwaardiger als het naar Oekraïne wijst. De boodschap die echter voor zoete koek wordt aangenomen is dat ook de Russen nu zeggen dat het een BUK was.

Waarom hebben de Westerse media dan het vorige rapport van de Russen waar wel namen onder stonden en waar experts wel bereid waren om vragen te beantwoorden volledig genegeerd?

Het wachten is nu op bewijs uit Kiev dat er geen BUK-installatie in het gebied was, en we blijven zitten met het verhaal dat de Russen hebben bevestigd dat het een BUK was. Sputnik is er al ingestonken. MH17 bullshit. Vers van de met de politiek gelijkgeschakelde media in dienst van de roofzuchtige expansieagenda van de EU en de VS in Oekraïne.