Met lijn 22 naar de Pompstationweg #OXI

Dit wordt een heel kort stukje. En eigenlijk is het slechts ter inleiding van een vraag.
Want terwijl ik dit tik komen de eerste resultaten binnen van het referendum in Griekenland en die resultaten zijn een nog spectaculairder OXI! dan menigeen in zijn stoutste dromen kon verwachten of hopen.
Meer dan 60 procent van de uitgebrachte stemmen geeft de regering Tsipras een krachtig mandaat om het op te blijven nemen voor de Grieken en daarmee voor alle Europeanen die zo geleden hebben de afgelopen jaren tegen het ‘Europa’ van de banken, tegen het ‘Europa’ van… Dijsselbloem.

Terwijl deze laatste in een ‘brief aan de PvdA’ zijn partijtje en de wereld voorliegt over de gang van zaken die geleid heeft tot alle ellende is de vraag die wat mij betreft in dit uur in de reële grotemensenwereld aan de orde begint te komen: als Griekenland, als het Griekse volk met haar zo overweldigende en inspirerende ‘Nee’ tegen afpersing en chantage zegt, wat laat dat eigenlijk nog over van de positie van één van de hoofdrolspelers die het land zo de vernieling in hebben gechanteerd, Jeroen Dijsselbloem?
Zijn legitimiteit voor zover hij die überhaupt ooit bezat is nu in elk geval helemaal weg.
Vanaf het Lange Voorhout is het met lijn 22 naar de Pompstationweg.