Meppen op Maagdenhuisbezetters v/m

Na de ontruiming van het Bungehuis ging ik, ter viering van mijn verjaardag en om de stemming er in te houden, de film Rebelse stad zien, gewijd – in feite – aan Provo, 1965-1967, Amsterdam.
Ongelooflijke beelden over de lange lat die werd neergelaten op mensen die aanwezig waren bij een “happening” bij het beeld van de verslaafde consument, aangeboden door de tabaksindustrie, het Lieverdje op het Spui.
Toen ik ’s avonds thuiskwam die dag bleek het Maagdenhuis bezet. Dat is het nog steeds.
Gisteren 13 maart was er een demonstratie om 17 uur namens de organisaties die de bezetting ondersteunen.
Het geheel werd afgesloten met een soort happening bij het Lieverdje – er werd aan de voeten van het beeldje het een en ander in brand gestoken, alsof het 1966 was.
En net als in 1966 werd er op ingemept door de politie.
Tot verbazing en ontsteltenis van de meeste demonstrerende studenten. Dachten zij echt dat de politie hun beste kameraad is?

Er werden bij de meppartij drie mensen opgepakt en naar bureau Warmoesstraat overgebracht. Het bureau dat men tactisch herdoopt heeft in Beursstraat, vanwege de gewelds- en corruptieschandalen verbonden aan de naam “Bureau Warmoesstraat”. Zo doet men dat in Nederland.

Wat er voor de deur van dit bureau gebeurde bij een demonstratie ter ondersteuning van de gearresteerden is hier gedocumenteerd:

Aangezien Weldenkend Nederland dol is op rammende politieluitjes is dit ongeveer het breekpunt waarbij de bezetting van het Maagdenhuis echt bij Links hoort.
Welkom in de wereld, lieve studenten.