Mensen in hun waarde laten

haremajesteitwildersVanmorgen kreeg ik te horen dat je het best met elkaar oneens kunt zijn, maar dat ik een ander wel in zijn/haar waarde moet laten. Nou ben ik, voor zover ik weet, best een redelijk mens en heb ik veel empathie, soms wel eens te veel volgens mijn omgeving, maar soms kan ook ik het niet meer opbrengen.

Ik kan en wil het soms gewoon niet meer opbrengen om mensen die Pim Fortuijn (nee geen schrijffout!) of Geert Wilders vergoelijken of zelfs verdedigen als de verlosser, in hun waarde te laten. Compleet fout van mij, ik weet het, maar ik kan het soms gewoon niet meer opbrengen.

Deze twee hebben van Nederland een xenofoob paradijs gemaakt waar driekwart van de bevolking onder lijdt. Drie kwart! Drie kwart van de bevolking is niet voor Wilders en wordt toch bijna elke dag met hem of zijn gedachtegoed geconfronteerd, ik word er helemaal kotsziek van.

Deze kwart van de bevolking (overigens nog volkomen virtueel, want peilingen van De Hond) is wijsgemaakt dat zij de meerderheid zijn en ‘het volk’, ja met een rekenwijze van de PVV ben je al snel in een meerderheid. Toen ik nog naar school ging, was een kwart een vierde van de hele taart, 25% van de 100%. Meer niet. Geen 51% of meer. Maar ja, onderwijs schijnt daarna erg achteruit gegaan te zijn.

Dit kleine deel van de bevolking meent dat ze mensen mogen discrimineren, vernederen, van hun fiets mogen trekken, in elkaar mogen slaan, hun huizen en hun gebedshuizen mogen vernielen, alleen maar omdat ze bang zijn gemaakt voor iets dat ze niet kennen. Voor dit soort mensen moet ik begrip opbrengen? Nee hoor, hoef ik niet, geen sprake van.

Dit kleine deel van de bevolking is wijs gemaakt dat hun Lijder opkomt voor hun belangen. Nou die druiloor en zijn vazallen stemmen gewoon mee met de VVD als het gaat om afbraak van de sociale voorzieningen, woningbouw en weg met de vakbond, want lastig voor werkgevers. PVV is gewoon nog steeds VVD. Dus als je zegt dat Rutte weg moet, moet je niet op de PVV gaan stemmen, want helaas pindakaas, dan hou je hetzelfde beleid.

Hier een overzicht van hoe de PVV stemde in vergelijking met de SP in 46 stemmingen over sociale onderwerpen, ik heb op de SP ook genoeg aan te merken, maar ze proberen wel om de minderbedeelden te helpen in Nederland. Een kleine greep uit de onderwerpen:

11. tegen het afschaffen van de alleenstaande ouderen korting; de PVV stemde voor.
12. tegen winstuitkeringen in de zorg zodat zorggeld aan zorg besteed wordt en niet in de zakken van aandeelhouders verdwijnt; de PVV stemde voor.
13. tegen het korten op de huurtoeslag; de PVV stemde voor.
14. vóór het afschaffen van het gedeelte hypotheekrente aftrek boven de miljoen euro (beperking villasubsidie); de PVV stemde tegen.
15. vóór het voorstel om woning corporaties/stichtingen in gemeenten waar de woningnood het grootst is, vrijstelling te geven van de verhuurdersheffing zodat minder sociale huurwoningen verkocht hoeven te worden en meer bijgebouwd kan worden. De PVV stemde tegen.

Kortom als je PVV gaat stemmen, stem je tegen jezelf als je geen miljonair  bent. Wilders houdt mensen gehypnotiseerd met zijn mantra ‘buitenlanders zijn eng en moeten weg’ terwijl hij gewoon alles wat opgebouwd was voor mensen die het niet zo goed hebben in het leven, van ze afpakt. Hij maakt je wijs dat de buitenlanders dat doen, nou echt, die zitten niet in Den Haag verkeerd en asociaal beleid te maken. Of pot te verteren gewoon omdat het kan.

En met mensen die dit soort onzin als bijbel gaan hanteren, of beginnen met ‘ik ben geen PVV’er, maar Wilders heeft wel een punt’ en ‘hadden we Pim nog maar’ heb ik soms geen geduld meer. Pim was een pedante man, die na door de wetenschappelijke wereld uitgekotst te zijn, want te licht bevonden, dacht, kom ik ga eens optreden in de politiek. En de politiek wist niet wat er gebeurde, hij speelde niet volgens de regels en daar hadden ze niet zo snel een antwoord op. Net als dat er nu na 10 jaar Wilders nog steeds geen goed antwoord is op hem. Ze hebben te lang gewacht en hadden gewoon een cordon sanitaire om hem heen moeten bouwen. Vuiligheid isoleer je, afval gaat op de mestvaalt, niet op tafel of de bank. En Nederland zit nu met een berg stront in de woonkamer waar je U tegen zegt.