Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesteranus wordt genoemd als nieuwe Schipholbazin

Nee, er is ècht ècht ècht geen corruptie in dit brave Noord-West Europese land. En daarom wordt nu wederom een minister van Verkeer en Waterstaat wellicht de baas van Schiphol, ondanks het klaterend succes van haar voorganger, de door de onnavolgbare Jan Blokker ooit naadloos als opgeverfd kermispaard beschreven Camiel Eurlings. Namelijk Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesteranus. Ik zeg, leg gelijk een start- of landingsbaan genoemd naar haar aan, met haar naam erop uitgeprint, want daar bereik je dan wel ongeveer de vereiste lengte mee:

De huidige minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen volgt mogelijk Jos Nijhuis op als baas van luchthaven Schiphol.

Dat meldt Nieuwsblad Transport op basis van anonieme bronnen. Het huidige contract van de 58-jarige Nijhuis loopt aan het einde van dit jaar af.

Volgens het vakblad heeft het er alle schijn van dat hij geen derde termijn krijgt als topman van Schiphol, dat voor 70 procent in handen is van de Nederlandse staat. Hij zou niet over een “goede politieke antenne” beschikken. (Z24.nl)