Meer arrestaties verwacht van Duitse rechtsextremisten

Volgens Georg Maier, de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Thüringen,  volgen er binnenkort meer arrestaties van Reichsbürger (lees: extreemrechtse complotgekken, type Gideon van Meijeren). 

De Duitse politie arresteerde gisteren 52 rechtsextremisten die worden verdacht van het lidmaatschap van – of betrokkenheid bij –  een terroristische organisatie die tot doel had de staat omver te werpen. De samenzweerders wilden het parlement bestormen en een nieuwe regering installeren onder leiding van Heinrich VIII, prins Reuss.

Bij de huiszoekingen gisteren zijn volgens het landelijk OM op 30 plaatsen wapens en munitie aangetroffen. Om een kleine groep marginale gekkies gaat het allang niet meer. De Duitse veiligheidsdiensten denken dat de groep zo’n 21.000 aanhangers heeft in Duitsland. Die waren natuurlijk lang niet allemaal betrokken bij de samenzwering, maar de organisatie zou bij een couppoging wél op hun steun kunnen rekenen.

Bron: Zeit Online

Uitgelichte afbeelding: Heinrich XIII. Prinz Reuß, Von Steffen Löwe – Eigenes Werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=126413465