Medeoprichter FvD Otten doet aangifte tegen Baudet en de rest van het bestuur

Het is weer een popcornmomentje rond het Forum voor Democratie. Afgezet en uit de partij gegooid volksvertegenwoordiger en voormalig bestuurslid Henk Otten doet aangifte tegen Baudet en kompanen:

Eerste Kamerlid Otten heeft aangifte gedaan tegen de partijtop van Forum voor Democratie. Het Openbaar Ministerie moet onderzoeken of er sprake is van smaad en laster, zegt Otten, die wil dat zijn naam wordt gezuiverd.

De aangifte is gericht tegen partijleider Thierry Baudet, bestuurslid Rob Rooken en adviseur Paul Frentrop, bevestigt advocatenkantoor Wladimiroff Advocaten, dat Otten bijstaat.

Nu blijkt dat Baudet, die aangifte tegen Otten eerdere zinloos noemde (omdat hij geen poot heeft om op te staan, maar dat zei hij er niet bij) wel een soort aangifte heeft gedaan bij het ministerie van binnenlandse zaken:

Otten beschuldigt Forum ook van lasterlijke aanklacht, omdat het interne onderzoek naar het ministerie van Binnenlandse Zaken is doorgestuurd. Er is sprake van lasterlijke aanklacht wanneer iemand opzettelijk een valse klacht of aangifte bij de overheid indient om iemand te beschadigen. Het ministerie heeft al laten weten dat er volgens het ministerie geen sprake van fraude was.

NOS.
Zie ook hier.