Massale betoging in Brussel voor Palestina: “Alsof Italië ineens beslist dat Parijs hoofdstad van België is”

Foto: Helenka Spanjer
“Ik doe mee omdat het symbolisch heel belangrijk is. ’t Is alsof Italië zou beslissen dat Parijs vanaf nu de hoofdstad van België is.” De 26-jarige man doelt op Trumps beslissing om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Samen met 100-en anderen is hij naar de VS-ambassade in Brussel getrokken om hiertegen te betogen. “Trump heeft er niks over te zeggen, maar het toont wel dat de VS tegen het vredesproces is. De internationale gemeenschap keurt zijn beslissing gelukkig af. Nu moeten zij de daad bij het woord voegen.”

“Israël ga weg. Palestina is niet van jou”, roept een moeder die betoogt samen met haar man en twee dochters. De vader draagt de jongste op zijn schouders. Honderden mensen, jong, oud en gezinnen met kinderen, staan massaal aan de overkant kant van de rondweg, tegenover de Amerikaanse ambassade.

“We zijn hier om te protesteren tegen de beslissing van Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Dit druist in tegen het Internationaal Recht. We moeten tonen dat we het daar niet mee eens zijn. De ‘Verste Moskee’, de grootste moskee in Jeruzalem, is een van de heiligste plekken voor alle moslims. Daar zouden we dan geen toegang meer tot hebben. Dat moeten we voorkomen.”
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be