Marokkaanse Nederlanders in Ede gaan demonstreren tegen wangedrag

Goed, als er nu nog eens iemand durft te zeggen dat ‘de Marokkanen’ zich nooit eens openlijk ergens van distantiëren, naar aanleiding van de inderdaad onrustbarende – eh – onrust in de wijk Veldhuizen te Ede het volgende:

De Marokkaanse Moskee en Samenstede organiseren op 08 mei 2016 na het middaggebed ( 14:30 uur) een protesttocht. Hiermee wil de Marokkaanse gemeenschap een duidelijk signaal geven dat zij het wangedrag van een groep jongeren zat zijn. Dat laten de organisaties weten in een persbericht.

Nota bene de Marokkaanse consul is bereid zich ermee te bemoeien, op uitnodiging van de gemeente Ede – ik vind het een uiterst creatief idee – maar diverse kamerleden zijn er minder enthousiast over. De achterlijkste reactie komt uiteraard van PVV’er Machiel de Graaf:

De Edese burgemeester Cees van der Knaap (CDA) zegt de bemoeienis van Guelzim ’toe te juichen’, maar kamerleden reageren kritisch. PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch vindt dat Van der Knaap het lokaal gezag ‘onder geen beding uit handen moet geven aan een diplomaat van een ander land’,  VVD-Kamerlid Malik Azmani noemt het “een brevet van onvermogen”, aldus Azmani. En PVV-kamerlid Machiel de Graaf vindt het schandalig en suggereert dan ook maar meteen de koning van Marokko te vragen of hij Willem-Alexander wil vervangen.

Bron: (Republiek Allochtonië)