Mark Rutte wilde criminele topsport steunen

Het hoofdkwartier van de maffia zetelt momenteel in Zwitserland.

De absurde eisen die van gene zijde gesteld werden hadden voor elk zichzelf respecterend land voldoende reden moeten zijn de deur met een grote klap in Blatters boeventronie dicht te gooien. Tot een van die randvoorwaarden behoorde, naast fiscale vrijstelling, ook strafrechtelijke immuniteit voor het MafFIFA-bestuur en zijn kornuiten.

Dubieus
Toch meende ook Rutte indertijd – letterlijk – een duit in Blatters zakje te moeten doen, door een Nederlandse poging het wereldkampioenschap binnen te slepen met zijn lijfelijke aanwezigheid te ondersteunen. Hij bleek toen namelijk, in strijd met de stricte randvoorwaarden die de Tweede Kamer hem had meegegeven, bereid om alsnog een deel van de dubieuze toezeggingen te doen waarop de voetbal-Godfather had gestaan.

Laten we God op onze blote knietjes danken dat, al dan niet dankzij de gebrekkige kennis van het Duits van onze premier, deze gifbeker aan ons is voorbijgegaan.

Zo schrijft Thomas von der Dunk over de FIFA en kan het niet anders dan met hem eens zijn. Maar die dans zijn we gelukkig ontsprongen, want door die waandenkbeelden van:,, Hoi, hoi, we mogen mee doen in de wereld van de topsport!”, had ons – de simpele belastingbetaler van Nederland – mooi een enorme onzinnige berg geld gekost. Uitgegeven door een kabinet dat met onze centen mooi weer wilde spelen.