Marcel de Graaff (PVV) analyseert het bootvluchtelingenvraagstuk

Het lijkt erop dat er weer een nieuwe laag is bereikt waar het ’t uitdiepen van de beerput met diepbruine, racistische nazidiarree van Nederlanders wier mening je serieus moet nemen betreft, de specialiteit van de PVV.

Deze schone taak was deze keer aan Marcel de Graaff gegeven, die deze volbracht gepaard gaande met lichtelijk spastische handbewegingen, en getooid met een mislukt André Rieukapsel. Het lachen daarover zal u echter snel vergaan zodra de tekst tot u doordringt:

 

 

Goed, als u uitgebraakt bent zullen we deze tekst nog eens even nader bekijken, opdat wij niet vergeten. Hou de emmer wel bij de hand hoor.

“Voorzitter, met tienduizenden komen jonge mannen uit Afrika en het Midden-Oosten via gammele boten en luxe jachten naar luilekkerland Europa. Gelokt met de belofte van gratis geld, gedaan door socialisten die volstrekt de weg kwijt zijn.”

Luilekkerland Europa, juist. Iedereen die wel eens een documentaire gezien heeft over hoe die vluchtelingen die het al overleefd hebben zich staande moeten zien te houden in bijvoorbeeld Italië weet dat de De Graaff òf volkomen getikt is òf bijzonder boosaardig staat te liegen. Hoogstwaarschijnlijk is beiden het geval.

“Wanneer je generaties achter de kamelen hebt gelopen of voor je hut met dadelpalmen hebt gelegen, wanneer je niet eens kan lezen of schrijven, blijf dat dan lekker doen in je eigen land.”

Behalve getikt en boosaardig is de man dus tevens volbloed racist, met het intellectueel vermogen van een gemiddelde Korsakovpatiënt in het café op de hoek. Je verwacht het niet.

“De EU heeft geschoolde en hardwerkende mensen nodig, geen gelukszoekers en profiteurs en al helemaal geen jihadisten en ander tuig.”

De gemiddelde PVV’er is slecht geschoold, voert geen reet uit en voldoet ruimschoots aan de andere kwalificaties (ja, ook dat van jihadist, met hun heilige oorlog tegen de islam), dus op een bootje naar Sint-Helena met dat volk, zeg ik.

“Wat de Middellandse Zee oversteekt komt halen in plaats van brengen, die gasten willen wij hier niet.”

Let u vooral even op dat woordje “wat”. Dat zegt genoeg over het gedachtengoed van dit stuk PVV-afval, dunkt me. Afgezien daarvan dacht ik dat deze man verondersteld zeer serieus christen te zijn, hij studeerde in elk geval theologie en was ooit godsdienstleraar, en ik meende toch dat Jezus niet zozeer van het halen vs. brengen was, meer van het onbaatzuchtig geven. Maar wellicht is hij inmiddels van zijn geloof af, wie zal het zeggen.

“Australië laat zien hoe het moet, onderscheppen en terugslepen. Het resultaat: nul bootvluchtelingen in 2014 en nul doden. Frontex, ga aan je werk! Ga boten terugslepen en daar vernietigen, ook als het een Libische haven is. Want wanneer je met honderdduizenden daar kan wachten op je gouden ticket naar de EU dan is het veilig genoeg om er ook naar terug te keren.”

Ook deze PVV’er is vijftig jaar te laat geboren, hij had zo geweldig kunnen functioneren als grensbewaker in de jaren dertig, en dan fijn vluchtende joden terugsturen naar hun veilige land.

Laatst zaten we in het redactielokaal naar een Tweede Kamerdebat uit de jaren zeventig te kijken, het ging over de zaak Menten. Het viel ons op hoe goed er gedebatteerd werd, door àlle partijen. Ook door minister van justitie Van Agt, die toch in een zeer ongelukkige positie zat op dat moment. In die tijd kon je nog respect opbrengen voor de meeste volksvertegenwoordigers, zelfs voor diverse van hen waar je het niet mee eens was, omdat je merkte dat het mensen waren die wisten waar ze het over hadden.

Tegenwoordig is dat een stuk moelijker geworden. Er zijn nog wel een paar goeie maar ze vormen  een minderheid. De meesten houden wat slappe verhaaltjes voor de bühne of verschuilen zich achter formalistisch geleuter, maar dat zijn nog niet eens de ergsten. De ergsten menen dat het houden van klinkklare borreltafelpraat tegenwoordig ook onder de taken van een volksvertegenwoordiger valt, blijkbaar omdat hun electoraat grotendeels aan die borreltafel te vinden is.

En wat het respect voor PVV’ers betreft: ik heb dingen onder mijn schoenen uitgeschraapt waar ik meer respect voor had dan voor PVV’ers als Marcel de Graaff. Of willekeurig welke PVV’er dan ook.