Man uit Aruba sterft door geweld Haagse politie

Zaterdagavond werd Mitch Henriquez opgepakt door de Haagse politie. Dat gebeurde tijdens het festival Night at the Park, in het Nederlandse Den Haag. Dat liep fataal af voor de 42-jarige Arubaanse man die op familiebezoek was in Nederland. Hij geraakte in een coma en stierf later in het ziekenhuis. Alles wijst erop dat de politie excessief geweld gebruikte.

De versie van de politie luidde aanvankelijk als volgt: Henriquez zou geroepen hebben dat hij een wapen had. Daarop grepen de ordediensten in. Tijdens de rit naar het politiekantoor werd Henriquez vervolgens onwel en dat liep fataal af.

Uit het persbericht van het Nederlandse Openbaar Ministerie: “Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis.”

Maar die officiële versie werd algauw ontkracht door opgedoken amateurbeelden. Daarop is duidelijk te zien hoe meerdere politieagenten bovenop Henriquez zitten en hoe Henriquez vervolgens bewusteloos wordt afgevoerd. Van onwel worden was hier dus geen sprake.

(Lees verder bij de bron, De Wereld Morgen)