Maak kennis met het domste Kamerlid van Nederland, Dilan Yesilgöz (VVD)

Haatfeeks VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz heeft zich vandaag onsterfelijk belachelijk weten te maken. Aanleiding was een column van haathoaxer Volkskrant-columniste Elma Drayer die het conceptjaarplan 2018 van NPO2 onder ogen had gekregen. Tot Drayer’s grote woede wordt daarin gepleit voor een iets genuanceerdere benadering van Nederlanders met een niet-westerse achtergrond dan we de afgelopen jaren onder invloed van Wilders gewend zijn geraakt. Letterlijk citaat uit het concept: “Over de hele linie willen we erop toezien dat Nederlanders en Europeanen met een niet-westerse achtergrond in onze programmering niet vooral problematiserend benaderd worden”. PVVD

Yesilgöz – vaste gast bij WNL en nooit te beroerd het racistische vuurtje wat op te stoken – ging volledig over de rooie. Schandalig, vond Yesilgöz. Dat allochtonen in een positief daglicht worden gesteld moet niet mogen. Tijd voor vragen aan staatssecretaris Dekker. Of die maar even in wil grijpen.

Vanochtend verscheen Yesilgöz op NPO radio 1 om uitleg te geven. Voor wat volgde is ’tenenkrommend’ nog zwak uitgedrukt. Vraag aan Yesilgöz: “Kent u het stuk eigenlijk?”. Antwoord: “Nee, ik ken het stuk, eh, niet. Dat is een hele goede vraag! Emmm….waar ik op aansla(!) is dat er blijkbaar op deze manier over wordt nagedacht”.  Waarna het met de seconde absurdistischer wordt. Let ook op de gezichten van de studiogasten. Video hier te bewonderen. Vanaf minuut 3.