LTO wil in Flevoland de hele zomer ganzen en zwanen kunnen afknallen

 In Flevoland zijn veel ganzen en zwanen, het is voor deze dieren een eldorado. Helaas zijn de boeren, vertegenwoordigd door de LTO hier minder blij mee. Zij zien deze dieren puur als overlast en kostenpost. De tijd dat boeren in harmonie met de natuur leefden en werkten is allang verleden tijd. Boeren zijn inmiddels pure ondernemers geworden die net als vele anderen steeds verder van de natuur vervreemden. Natuur is last geworden, een kostenpost en moet dus bestreden worden.

Volgens LTO is de huidige ruimte die boeren krijgen om de natuur “te bestrijden” niet voldoende. Nee, er moet onbeperkt kunnen worden afgeschoten.
Daarom wil LTO dat de provincie Flevoland

permanente ontheffingen afgeeft voor het bejagen van ganzen en zwanen in de zomer. Nu moeten boeren eerst afwerende maatregelen nemen. Pas als blijkt dat die niet voldoende effect hebben, kan aan de jachthouder een ontheffing worden verleend voor afschot. “Voordat er bejaagd mag worden, is de schade al aangericht. Jagers moeten snel in actie kunnen komen als daar aanleiding toe is”, zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland.

(bron)