Lodewijk Asscher: uitzichtsloos werk en oudere? Zoek een nieuwe baan!

Professionele adviseurs gaan zo’n 50.000 oudere werknemers en leidinggevenden adviseren om een nieuwe baan te zoeken. Het advies is bedoeld voor mensen met een zwaar beroep of een baan met slechte vooruitzichten, die kans lopen op termijn werkloos te worden.

Dit is het laatste plan van Lodewijk Asscher. Maar natuurlijk, een níeuwe baan zoeken, dat daar nou nog nooit iemand anders op gekomen is. Je moet die oudere werknemers ook alles uitleggen, geen wonder dat ze er overal voortdurend uitvliegen, nietwaar?

“In Noorwegen en Frankrijk krijgen werknemers deze ’tweede loopbaanadviezen’ al. Toch is het niet duidelijk of mensen na advies daadwerkelijk een nieuwe carrière beginnen, dat moet nog worden onderzocht. “

Ach, wat valt er nu te onderzoeken? Iedereen weet toch dat werkelijk elke werkgever zit te wachten op oudere werknemers met nul ervaring in een nieuw vakgebied?

Vooral in combinatie met de verhoging van de AOW-leeftijd moet natuurlijk wel duidelijk zijn dat het niet de verantwoordelijkheid is van de overheid als we met steeds meer oudere werkelozen komen te zitten, maar die van deze labbekakken zelf, die nooit eens iets bij willen leren en zich voortdurend gewoon maar laten ontslaan.

Gouden bergen verrijzen alweer aan de horizon voor reïntegratiebureau’s, sollicitatietrainers en anders wel bedrijven die hun werk graag laten verrichten door dwangarbeiders in de bijstand.