Lodewijk Asscher in enorm gewetensconflict: jongeren uitbuiten of niet?

,,Het is niet eenvoudig de juiste balans te vinden”, aldus Asscher. Hij sprak over een moeilijke afweging.

De PvdA’er zei de druk te snappen en te voelen. Hij prees ook de jongerenvakbond van de FNV om het probleem steeds ,,op een goede manier” onder de aandacht te brengen. (Telegraaf)

Om er vervolgens geen reet mee te doen. Dit tekent de PvdA ten voeten uit: problemen op ‘een goede manier onder de aandacht brengen’, maar vervolgens een rabiaat-kapitalistisch kabinet met de VVD formeren.

Natuurlijk heeft de enorm invoelende sociaal-democraat Asscher hier problemen mee. Immers, de jeugdwerkeloosheid mag niet oplopen. Wat een ramp, als we geen jongeren meer voor 4 euro per uur kunnen inhuren, nietwaar?

Toen ik eind jaren tachtig in militaire dienst zat was ik per ongeluk al 23, omdat ik eerst gestudeerd had. Diverse van mijn collega-soldaten hadden dat niet, en waren 18 of 19. Zij deden precies hetzelfde werk even goed als ik (alhoewel ik wel verdomd snel was met die morsecodes, moet ik zeggen), maar evengoed kregen ze 300 gulden minder per maand, iets dat ik destijds al volkomen oneerlijk vond terwijl ik nota bene nog D66 stemde in die tijd.

Je hebt werk dat gedaan moet worden, en eenieder die dat naar behoren doet dient hetzelfde betaald te krijgen, of ze nu zestien of zestig zijn. Zo simpel ligt dat Asscher, niks ingewikkelds aan. Tenzij je bij de PvdA zit natuurlijk.