Leefbaar Rotterdam en het integratiewalhalla

Afgelopen maandag hield Leefbaar Rotterdam in de Walhalla Kantine op Katendrecht een debat met als titel “De vijfde colonne”. Walhalla had zich tijdens de rel die vooraf ontstond, gedistantieerd van de cartoon die het debat aankondigde. Daarop was “de vijfde colonne” verbeeld in de vorm van vlaggenzwaaiende Turkse demonstranten, marionetten van “de lange armen van Ankara” (die blijkbaar harig zijn) die zich strekken vanuit de minaretten van de Mevlana-moskee. Volgens Leefbaar Rotterdam was er niets racistisch aan de cartoon, maar oordeel vooral zelf.

Panelleden waren Annabel Nanninga (onder andere TPO, PowNed, Revu), Wierd Duk (AD), Brahim Bourzik (hoofdredacteur Moslimkrant), Nourdin el Ouali (NIDA), Leo Lucassen (hoogleraar sociale geschiedenis), Cemil Yilmaz (sociaal psycholoog, sociaal ondernemer) en Alptekin Akdogan (journalist, GeenPeil). Moderatoren waren Ebru Umar (Metro, Libelle) en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam).

Buiten de Walhalla Kantine had zich een aantal demonstranten verzameld (onder andere PvdA-ers, waaronder afdelingsvoorzitter Stef Fleischeuer) die toen wij arriveerden in een verhitte discussie met Umar verwikkeld waren. Die hield om de een of andere reden iedereen die met haar in gesprek ging een filmende telefoon pal voor het gezicht. Er waren zo’n acht politiemensen aanwezig (vanwege de aanwezigheid van Umar?). Wij wilden naar binnen, maar werden in eerste instantie niet toegelaten omdat we ons te laat hadden aangemeld en daardoor niet op de gastenlijst stonden. Op een gegeven moment kwam Leefbaar-voorman Eerdmans zich bemoeien met de discussie buiten. Hij daagde de demonstranten (bij wie wij ons gevoegd hadden) uit om mee naar binnen te gaan. Ze wilden niet. Toen het demogroepje vertrokken was en wij nog de enigen waren die op het pleintje voor de ingang stonden, deden we een tweede poging en mochten we na kort overleg toch naar binnen, als we onze “slagwapens” (helmen) maar niet mee de zaal in namen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak