Leefbaar Leiden doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Leefbaar Leiden kapt ermee. De inmiddels 74-jarige veteraan Daan Sloos heeft het na 18 jaar raadslidmaatschap wel gezien en een opvolger is niet te vinden.

Niet dat Sloos niet gezocht heeft, maar het aanbod bleef beperkt tot PVV-aanhangers en daar had Sloos geen zin in:

Natuurlijk, er meldden zich wel mensen, maar dat waren van die typische PVV’ers. Daar wil ik niets meer mee te maken hebben. Zij willen de islam het land uitgooien en moskeeën sluiten. Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat mensen uit andere landen zich in Nederland moeten aanpassen, maar zij hebben dezelfde rechten als Nederlanders. Ik ken genoeg moslims die heel hard werken en die zijn hier welkom

In het verleden heeft Sloos wél samengewerkt met PVV’ers, maar daar heeft hij anno 2018 nog steeds spijt van. Het bleken extreemrechtse fanatici te zijn die nergens een mening over hadden, behalve over de islam. Binnen de kortste keren viel de fractie na ruzie uiteen. Sindsdien heeft het Sloos het wel gehad met de psychopaten die de aanhang van Wilders vormen.

Omdat PVV en FvD evenmin meedoen aan de raadsverkiezingen in Leiden, lijkt de gemeenteraad de komende vier jaar vrij te zijn van rechtse populisten.

Bron: Trouw