Laten we Geert eens opheffen

De ironie, Geert, de ironie.
De ironie, Geert, de ironie.

Word je door je advocaat zo welsprekend verdedigd, vernietig je met één tweet zijn volledige argument. Daar moet je haast wel Geert Wilders voor heten. Al kan natuurlijk zijn al even hoogblonde neefje in de VS er ook wat van.

Roepen dat DENK moet worden “opgeheven” en dat de veelgeplaagde Sylvana Simons “tegen zichzelf moet worden beschermd,” uit de mond van de al twaalf jaar op kosten van de staat beschermde volksmenner en opruier des Vaderlands? Hoe belachelijk wil je het hebben?

Niet voor niets zijn GroenLinks, bij monde van Jesse “Justin” Klaver en Kuzu van Sylvana’s eigen DENK niet te spreken over dit uiterst professionele staaltje hypocrisie van de eerste orde. Kuzu zegt het nog het best: “Het structurele probleem van Wilders is dat hij vrijheid voor zichzelf eist terwijl hij de vrijheid van de ander probeert te beknotten.”

Hiermee slaat hij de spijker volledig op de kop: Wilders geeft geen ene zier om Vrijheid van Meningsuiting. Hij geeft sowieso niets, maar dan ook niets om welke vrijheid voor een ander dan ook. Alles wat Wilders belangrijk vindt is Wilders, Wilders z’n overtuigingen en Wilders’ haar.

De reactie van de PvdA is ook typerend, en een mooi voorbeeld van de retoriek waardoor de partij op het randje van overlijden beland is: een lauwe semi-terechtwijzing met een valse verwijzing naar twee kanten: niemand zou bedreigd moeten worden…

Nee, mevrouw Cegerek, natuurlijk zou niemand bedreigd dienen te worden. We praten hier echter over aan de ene kant een vent die al jaren niets anders doet dan vuil spuien over alles en iedereen die hem niet zinnen, en die zo af en toe een enkel vervelende opmerking moet incasseren, tegenover een vrouw die het lef heeft om te ageren tegen een uiterst gênante vorm van racisme -dat ons in het buitenland volstrekt belachelijk maakt, overigens -probeer Zwarte Piet maar eens aan een willekeurige Canadees uit te leggen,- en die daarvoor een barrage van doodwensen, racisme van een dermate laag allooi dat het letterlijk misselijkmakend is, en fucking carnavalskrakers  waar de honden geen brood van lusten over zich heen krijgt.

Dat mensen bij het zien van een filmpje waarin een zwarte vrouwelijke politica via fotomanipulatie metaforisch wordt gelyncht denken dat dat op enigerlei manier op één lijn te stellen is met kritiek op het neo-fascistische beleid dat de heer Wilders voorstaat is ongelooflijk, en toont aan in hoeverre de Blonde Baas er al in geslaagd is het Nederlandse politieke discours naar zijn aanbeeld te vervormen.

Vandaar dat ik betoog dat het tijd wordt voor een totale opheffing van de PVV, Geert Wilders, en al zijn fans, aanbidders, en geestelijk nageslacht. In ieder geval in de politiek, op de televisie, en op internet. Ze hebben genoeg tijd gehad om Nederland naar de kloten te helpen: tijd voor een nieuw, minder vijandig en schadelijk geluid in de Nederlandse publieke discussie.

Ik kan me goed voorstellen dat dit idee zelfs Geert bijzonder aangenaam in de oren klinkt: de arme man wordt zelf ook al 12 jaar -op ons aller kosten- intensief beveiligd door Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB.)