Laster tegen GroenLinks, wie verwacht het

Mea culpa, mea maxima culpa – ik ben er ook ingelopen.

Het filmpje was niet in overeenstemming met wat de begeleidende tekst zegt, over het behandelen van zeventigplussers. Dat verschil viel mij wel op, toen ik de twiet zag.
Maar twee dingen goed begrijpen:

1) Ik ga geen tijd besteden aan hoernalistiek van wat tegenwoordig Avrotros blijkt te heten. Die kwalificatie wordt nog onderstreept door de onjuiste voorstelling van zaken in dit geheel.
2) Evenwel: ik ben wantrouwend ten opzichte van de partij die zich GroenLinks noemt, ja. Van begin af aan geweest ook. Ik zie de praktijk in Amsterdam, we maken Halsema mee en haar college van B&W, en het door haar beleden “liberalisme”, ook “libertaire” genoemd door haar, is nooit officieel afgeschud. Dus zou ik opgekeken hebben van een plan uit die hoek om onrendabelen als onrendabel niet te behandelen?
Maar het is niet wat Ellemeet betoogt. Zij wil dat bij grote operaties/behandelingen advies wordt gevraagd van geriaters. Het gaat dus niet om het altijddurende bezuinigen. Dus is het een valse streek van Avrotros. Zie punt 1).

Nee, ik was en ben niet van plan op GroenLinks te stemmen. Maar valse geruchten over de club verspreiden verdienen ze ook niet.