Laf Nederlands overheidsbeleid

Als het al niet erger kan: door het Nederlandse binnenlandse beleid is de aanval op de Islam nu echt ingezet, de zusters met boerka of nikab zijn vogelvrij verklaard, waarbij er zelfs handwijzingen in het rechtse AD zijn opgenomen om met artikel 53 van het Wetboek van Strafvordering in de hand de jacht op de zusters te openen, wat verschrikkelijk stinkt naar oproepen tot geweld. Maar alsof het binnenlandse beleid al verschrikkelijk laf is, met het buitenlandse beleid laat de Nederlandse regering de Palestijnen totaal in de steek. Het wordt tijd voor vervroegde verkiezingen, zodat die rechtse populisten weer terug in hun hok kunnen. 

De laffe Nederlandse politiek heeft nu de Palestijnen echt in de steek gelaten, geen woord is te horen van het ministerie van Buitenlandse Zaken op het moment dat een vierjarige jongen door de bezetters van Palestina wordt opgeroepen om op het politiebureau te komen omdat hij zogenaamd stenen had gegooid. De vierjarige Muhammad Rabi ’Elayyan uit Issawiya werd door tientallen politieagenten naar een politiebureau gebracht voor ondervraging. Het moet niet erger worden, een vierjarige jongen die ondervraagd wordt in een politiebureau en waar is de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken? Nergens te bekennen, want de Nederlandse politici zijn op vakantie of druk bezig met het boerkaverbod. 

En u dacht dat dit op zich staand incident was, maar wat blijkt: een dag later werd de zesjarige Qais Firas Obais uit Jeruzalem opgeroepen door diezelfde bezettende troepen voor ondervraging, want het kind werd beschuldigd van het gooien van een pakje sap naar de bezettingstroepen. Dit is toch echt van de ratten besnuffeld, je zou echt gaan denken dat de bezetters totaal geen verstand van kinderen hebben. Kinderen die gooien, man laat me niet lachen, als een kind al wat kan gooien, dan komt het zeker niet ver. Man, het zijn kinderen, dit is gewoon Palestijntje pesten, waarbij de kinderen zo jong mogelijk gepakt moeten worden, want dan zullen ze laten niets meer doen of niet meer bestaan – dat is het bezettersbeleid.  

En waar waren de Nederlandse politici – regering of Tweede Kamerleden? Oh ja, die waren druk bezig met het boerkaverbod – de aanval op de moslima’s – en dus is er geen tijd voor buitenlands beleid. Is het mogelijk om bij de grenzen en op de vele sites een boodschap te zetten dat de Nederlandse politiek – zowel regering als Tweede Kamer – tussen 1 juli en half september niet bereikbaar is en dat er voor noodgevallen een bepaald nummer gedraaid moet worden; tevens bij een inval door een vreemde mogendheid: gaarne niets verwoesten. 

Man, man, wat hebben we in Nederland toch een flinke overmacht aan goed betaalde politici en hoe hoger het salaris, hoe langer men weg kan blijven. Dus, vrienden, ik denk dat de complete politieke roedel in 2025 weer compleet is.

Maar dit is nog niet alles. De afgelopen zes maanden zijn 54 Palestijnen uit Gaza door de bezettingstroepen vermoord, waaronder 12 kinderen en vier vrouwen. En heb ik iemand van de regering of Tweede Kamer wat horen zeggen over dit soort bezettingsbeleid? Meneer Segers, u heb ik toch ook niet gehoord, oh ja, u was natuurlijk ook druk met het boerkaverbod. Maar de gehele CU is niet thuis als het gaat om de Palestijnen, net als de SGP, CDA en VVD, want u allen beschermen natuurlijk de christenbroeders van Jeruzalem. En van andere politieke partijen hoor ik ook niets, waar is die motie tegen de bezetters van Palestina? Niets, nada, noppes. 

Dames en heren Nederlandse politici, nog steeds bezig met uw zomerslaap? Ok, dan probeer ik het volgende. Shoroq al-Badan van 23 jaar uit het dorp Taqu, in de buurt van de bezette stad Bethlehem, is op 15 juli gearresteerd en heeft zes maanden administratieve detentie gekregen. Maar weet u wat hierbij opvallend te noemen is: er is totaal geen aanklacht of proces geweest, maar de ondervraging was hard, zwaar en vrouwonvriendelijk. Ondertussen heeft Shoroq vijf dagen in de HaSharon-gevangenis gezeten – in een zeer kleine extreem hete cel -, na ondervraging in het Etzion ondervragingscentrum en zit nu in de gevangenis Al-Damoun.  

Meneer Rutte, heeft u al uw collega van de bezettingstroepen in Tel Aviv of Jeruzalem gebeld? Of is dit ook weer van-de-kastje-naar-de-muur beleid en wijst u met gemak naar de minister van Buitenlandse Zaken? 

Maar als er een geheim rapport uitlekt, dan is Nederland er als de kippen bij om de fondsen van ongeveer 15 miljoen euro aan de UNRWA op te schorten, volgens minister van Internationale Hulp, Sigrid Kaag, “totdat we bevredigende antwoorden krijgen” .  Ja, en dan is Nederland wel snel, dan is het laffe Nederlandse beleid wel in de benen te krijgen, zonder erbij na te denken, dat het niet gaat om wie wat waar verkeerd heeft gedaan, maar dat de Palestijnen onze hulp nodig hebben. 

Maar zoals ik al eerder heb geschreven, voor de Nederlandse regering en de Tweede Kamer bestaan de Palestijnen al lang niet meer en boeit geen hond in de Tweede Kamer of de bezettende macht nog meer Palestijnse gronden inpikt, huizen tegen de vlakte gooien of kinderen en vrouwen in het gevang gooien, Palestijnse mannen executeren – want er is geen ander woord dan moord -, neen als het gaat over de ethnic cleansing van de Palestijnen dan is het laffe Nederlandse beleid plotseling niet thuis, zijn de heren van de regering jeu-de-boulen in Frankrijk of knietje vrijen in het Witte Huis en is de Tweede Kamer bezig met een kleine 150 moslima’s proberen voor altijd in huis te drukken. 

Zoals ik aan het begin van dit stuk al zei: het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen, zodat er een linksere groep politici opstaat, met verfrissende ideeën, die respect toont voor de moslima met boerka of nikab en voor de Palestijnen die het nodig hebben gesteund te worden door Europa, maar zeker door Nederland. Nederland dat elk jaar weer de Tweede Oorlog en de Duitse bezetting herdenkt en dan durf ik me hardop te vragen wat is het verschil tussen de bezetting van Nederland in de jaren 1940 – 1945 en de bezetting van Palestina vanaf 1948, maar zeker na 1967.