Lachen, gieren en brullen met de PvdA

Samsom_VVD

Als het aan PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem ligt, dan wordt de huidige fractievoorzitter Diederik Samsom de lijsttrekker van de PvdA bij de verkiezingen in maart 2017. (Parool)

Nu hadden we al het idee dat Dijsselbloem nogal losgezongen van de realiteit was, sinds zijn optreden als voorzitter van de Europgroep jegens Griekenland, maar dat het zo erg met hem gesteld was hadden we nu ook weer niet gedacht.

Nu houden we elkaar goed vast, zelfs met deze huidige, waardeloze peilingen. We vertrouwen elkaar, Lodewijk, Diederik, Spekman, ik.’

Heel verstandig Jeroen, want als je zo doorgaat kan het wel eens zijn dat jullie drieën de enige overgebleven PvdA’ers  zijn die nog in aanmerking voor een Kamerzetel komen.

In verkiezingstijd gaat het over de komende tijd en wie dan het overtuigende verhaal heeft.’

Toegegeven, dat had Diederik Samsom in 2012 inderdaad, een verhaal dat zelfs bijna ter linkerzijde van dat van de SP lag. Om vervolgens enorm snel een kabinet met de VVD te vormen en tientallen neoliberale plannen ter afbraak van de verzorgingsstaat door te voeren. En Dijsselbloem denkt dat de kiezer daar weer in trapt. Humor heeft de man wel, dat moet gezegd.