Kunst is van levensbelang

Ja een heftige stelling, maar zo waar als wat. Ik heb het al vaker gezegd: als de kunst verdwijnt, verdwijnt de beschaving ook.

Is het toevallig dat juist degenen die bang zijn voor de invloed van ‘vreemdelingen’ in onze samenleving cultuur afdoen als ‘hobby’? Ik denk van niet. Want wie bevreesd is voor het onbekende, zit niet te wachten op een dialoog. Die is bevreesd voor elke vorm van delen en voor de kunsten al helemaal. Maar angst is een slechte raadgever. Het maakt elke cultuur kapot.

Bovenstaande quote uit het stuk van Geert Drion in de Volkskrant geeft een essentie weer waarom kunst en cultuur tegenwoordig verketterd worden. Het is bedreigend, net als alles voor sommige mensen. Maar laten we die bange mensen bepalen hoe het verder moet met Nederland? Dacht het niet! Onze kans is om hier het begin van een wending aan te geven op 2 maart 2011, als we dan die cultuurbarbaren het bos insturen, kan er weer eens normaal gedaan worden in Nederland. (of eerder als dit rariteitenkabinet valt, dan zou het helemaal onze kans zijn).