Kunnen de Romeinen ons iets leren over vluchtelingen?

Ja, dat kunnen ze. Maar ja, dat zal wel te ver terug gaan voor dit giechelkabinet en zeker voor Martin Bosma, de partij idioot van de PVV. Deze mensen gaan niet verder dan de Gouden Eeuw, de VOC-mentaliteit, ieder voor zich. Uitbuiten en geld verdienen is aan de orde van de dag.

Dit kabinet, dat niet eens weet of beseft dat deze delta, die Nederland is, eerst voor de helft onder water heeft gestaan. Dus er woonden niet eens mensen. De mensen die er nu wonen, stammen net als de (niet oorspronkelijke) bewoners in de VS af van dat wat aangespoeld is. Kortom, we zijn allemaal immigranten. Aangespoeld vanuit heel Europa en later vanuit heel de wereld, dankzij de VOC-mentaliteit.
Dus hou eens op met te denken dat wij allemaal zo Nederlands zijn. Er bestaat geen Nederlands, anders dan kleinburgerlijke xenofobie, dat is dan weer wel een algemene deler voor veel Nederlanders hier. Ow en ik weet er nog een, angst. Dit volk is zich aan het ontwikkelen als bange xenofoben, die zich willen verschuilen achter hun dijken, omdat de hele wereld zo erg is. Behalve als ze met hun dikke reet op vakantie willen natuurlijk, dat mag dan weer wel. 😥