Kruistochten tegen Oostvaardersplassen

‘Rapport Oostvaardersplassen vertraagd door ophef’, kopte de Telegraaf deze week. Daaronder volgt een kort, feitelijk bericht over het hoe en waarom. Hoe anders van toon dan het bericht dat diezelfde krant een maand geleden publiceerde: ‘“Gooi hooi over het hek!” Dierenliefhebbers vrezen hongerdood dieren Oostvaardersplassen’. Een oproep die een nietsontziende meute zelfverklaarde dierenredders op de been bracht en een hetze tegen alles des OVP’s veroorzaakte.

In het bericht van 23 februari gaf Gijsbert Termaat een paardenmeisje en een gefrustreerde oud-directeur van Staatbosbeheer ruim baan om hun gal te spuien. Joke Bijl van Staatsbosbeheer kreeg maar liefst 55 woorden ruimte voor een weerwoord.

Van een paardenmeisje geloof ik wel dat ze zich oprecht zorgen maakt over het welzijn van dieren, maar verstand van biologie en wilde dieren heeft ze niet. Het is moeilijk te geloven dat Van Beusekom zich net zo druk maakt over het welzijn van de grote grazers. Hij pleit al jaren voor massaal afschot van de dieren, en daarna een jaarlijks schietfestijn op gezonde dieren om de populatie op een onnatuurlijk laag peil te houden:
(lees verder bij de bron Dierenblogger