Kroniek van moordpartijen in Israël/Palestina van de afgelopen dagen

Een meisje van 13, Halleel Yaffa Ariel, is donderdagmorgen met messteken gedood bij een aanval in de nederzetting Kiryat Arba bij Hebron. Een Palestijnse jongen was kort tevoren over de omheining van de nederzetting geklommen en haar slaapkamer binnengedrongen, in een huis aan de rand van de nederzetting. Hij stak het meisje, dat lag te slapen, verschillende malen in haar bovenlichaam. Zij werd later in het ziekenhuis dood verklaard.

Via:: Abu Pessoptimist

Israelische militairen hebben vrijdagmorgen in Hebron bij een checkpoint bij de Ibrahimi moskee een 27 jarige vrouw doodgeschoten die een mes zou hebben getoond. De avond ervoor schoot een gewapende burger in Netanya een 46-jarige man uit Tulkaram dood, nadat deze twee Israeli’s had aangevallen en met een mes had verwond. De incidenten van de afgelopen maanden, die in april/mei vrijwel waren gestopt en waarbij meer dan 220 Palestijnen en rond de 30 Israeli’s het leveren verloren, zijn weer terug. Dit waren het tweede en derde incident in twee dagen, nadat een Palestijnse jongen donderdagmorgen een 13-jarig meisje doodstak in haar slaapkamer in de nederzetting Kiryat Arba.
De vrouw die bij de Ibrahimi moskee in Hebron werd doodgeschoten was de 27-jarige Sara Tarayra uit het dorp Bani Naim bij Hebron, hetzelfde dorp waar ook de aanvaller van het gedode 13 jarige meisje uit Kiryat Araba vandaan kwam. Bani Naim is sinds donderdag, als collectieve strafmaatregel (collectieve straffen zijn onder de Code van Genève verboden, maar Israel trekt zich daar nooit wat van aan en Israels bondgenoten de VS en de EU maken er geen punt van) , in zijn geheel volledig van de buitenwereld afgegrendeld. Alleen dringende humanitair zaken worden nog doorgelaten.

Verder bij Abu Pessoptimist

Een Palestijnse man uit Asira ash Shamaliya (district Nablus) is vrijdagmorgen bij het Qalandiya checkpoint tussen Ramallah en Jeruzalem overleden aan een overdosis Israelisch traangas. De man, de 63 jarige Muhammad Mustafa Habash, was op weg naar het ochtendgebed in de Aqsa moskee. In plaats daarvan werd hij één van de 40 mensen die last van grote benauwdheid kregen toen de Israeli’s de menigte met traangas, rubberkogels en slagen met geweerkolven uiteen probeerden te drijven. De Israeli’s verhinderden aanvankelijk dat Habash medische hulp kreeg van paramedici van de Rode Halve Maan. Uiteindelijk bereikten ze hem toch en werd hij gereanimeerd. Maar in het regeringsziekenhuis in Ramallah werd hij later alsnog dood verklaard.

Verder bij Abu Pessoptimist.

Een Israelische kolonist van in de 30 is vrijdagmiddag omgekomen bij een schietpartij in bezet gebied op weg nr 60 ten zuiden van Hebron. De man reed in een auto met zijn familie en werd ingehaald door een andere auto, van waaruit hij vervolgens werd beschoten. met een automatisch wapen. Zijn auto reed van de weg en sloef over de kop. De man werd gedood, zijn vrouw raakte ernstig gewond. De 14jarige dochter werd matig ernstig gewond, de zoon van 15 raakte licht gewond. Zij zijn opgenomen in het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis, waar de vrouw op de intensive care aan de beademing ligt. De jacht is geopend op de auto van waaruit geschoten is. Volgens de Israelische kranten is de dader afkomstig uit hetzelfde dorp Bani Na’ím van waaruit de 17 jarige Muhammad Tarayra die donderdagochtend in de nederzetting Kiryat Arba de 13 jarige Hallel Yaffa Ariel doodstak (naar later bleek een meisje met de Amerikaanse nationaliteit), en van waaruit ook de 27 jarige zwangere moeder Sara Tarayra uit afkomstig was, die vrijdagochtend in Hebron werd doodgeschoten.

Via Abu Pessoptimist