Krapuul Newsroom 26-dec-2010

Aptroot (VVD) toont zijn ware VVD-aard – Britse regering schaft biometrische ID bewijzen af – De krapulaire machinaties van Maxime Verhagen (CDA) – Links-sociaal – Terreurdreiging in Nederland, Wilders (PVV) in zijn element – Kabinet Rutte ouderwets met maakbare maatschappij


– M I D D A G – E D I T I E –


#M2 Aptroot (VVD) toont zijn ware VVD-aard
Charlie Aptroot heeft gezegd dat de NS top maar op moet stappen omdat het zo’n zooitje is bij de NS met dit weer. Tja, waarom zou je als liberaal de hand in eigen boezem steken? Misschien heeft dit falen, als het al falen is, wel te maken met de te ver doorgevoerde martktwerking waar de VVD zo’n groot voorstander van is. Alles moet maar conform de cijfertjes gaan werken, niet hoe het zou moeten werken conform de functie, nee wat levert het op? Nou, daar krijgt Nederland nu zo langzamerhand de rekening van gepresenteerd, in het openbaar vervoer, in de zorg, in alles. Dus mensen, niet zeuren over die NS, het (ahum) merendeel wilde een rechtse regering, die rechtse regering is erg voor zelfredzaamheid (lees had u maar een auto moeten hebben en had u maar niet ziek moeten worden als u zorg nodig heeft) en vooral voor vrije marktwerking, dus dan zijn dit de gevolgen. Is ook een spreekwoord voor: wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten.


#M1 Britse regering schaft biometrische ID bewijzen af
Britse regering houdt woord en schaft biometrische ID bewijzen af en vernietigt centraal register (oké, zeggen ze, de tijd zal het leren). Wanneer komt dat gezonde verstand inzicht in Nederland? Mijn paspoort is verlopen en voorlopig ga ik geen nieuwe halen. Dan maar thuis of vakantie in Nederland. Ik ga niet het archief in met mijn vinderafdruk. Waarom niet? Nou gewoon, omdat het MIJN vingerafdruk is en ik niet weet wat ze er mee gaan doen. Als ik niet oppas ben ik straks ergens geweest, heb misdaad begaan, zijn mijn vingerafdrukken gevonden en dat allemaal zonder dat ik het heb gedaan of er ben geweest. Dank je de koekoek! Als de Nederlandse staat (lees de ambtenaren) dit register net zo bewaakt als dat ze alles ‘bewaken’ (dossiers, cd’tje etc in treinen achter laten) of ‘onkopieerbare’ paspoorten laten maken voor heel veel belastinggeld, die gewoon na te maken zijn. Nee laat dan maar, wat dat betreft is ‘al te goed buurmans gek’.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O4 De krapulaire machinaties van Maxime Verhagen (CDA)

Volgens ex minister Hirsch Ballin in de Volkskrant zou onze vriendelijke paardenfluisteraar, nu staatssecretaris Bleker, al in augustus een baantje beloofd zijn in een nieuw Rutte/Wilders kabinet. Het werpt een heel nieuw licht op de glanzende mediarollen die Bleker vervulde. Die energie, die werklust, die flexibiliteit: allemaal in dienst van de jezuïet Maxime Verhagen die hulp nodig had bij het verkopen van zijn bord linzen.

Titel en quote zeggen alles wat ik wil zeggen. 😥


#O3 Links-sociaal
Mooi column van Jan Marijnissen. Laat hij nu precies de twee woorden gebruiken die ik voor mezelf altijd gebruik als mensen vragen wat ik ben, politiek gezien dan. Dat is links en sociaal, ipv midden of rechts en asociaal. Jan komt met nog een nieuwe: links-liberaal, nou die vind ik al minder worden hoor, gaat mij te ver naar het ‘liberale’ van het midden dat tegenwoordig ook best al wel rechts is.


#O2 Terreurdreiging in Nederland, Wilders (PVV) in zijn element
Vrijdag zijn er 12 terreurverdachten opgepakt, heb ik gisteren al gemeld. Vandaag wil ik laten zien wat er in de belwinkels is gebeurd, totale ravage. Plus Goudpruikje is helemaal in zijn element! Het element van dreiging uitbuiten, geen ander kan dat zoals hij dat doet. Hij oefent al jaren om van een mug een olifant te maken (uiteraard allemaal mogelijk gemaakt van onze belastingcenten). Ik vind het schandalig dat hij verdachten, die nog niet veroordeeld zijn, zo aanpakt om angst te zaaien.


#O1 Kabinet Rutte ouderwets met maakbare maatschappij
Wat is geluk? Wat is welzijn? Mooie dingen om met deze dagen te overdenken. Graag zou ik het ook als huiswerk aan het kabinet mee willen geven en ik verwacht ook dat ze er iets mee doen! 😈 Dat stelletje wereldvreemde ijdeltuiten daar in Den Haag.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.