Krapuul in vogelvlucht. Kort nieuws 4 april 2019

Gelieve wolvendrollen te laten liggen

Wolven zijn terug op de Veluwe. Veel mensen zijn hier enthousiast over en helpen ons met het doorgeven van (mogelijke) meldingen van wolven en sporen van wolven. Helaas worden vaak, onder de beste bedoelingen, wolvendrollen mee naar huis genomen. Het Wolvenmeldpunt roept iedereen op een mogelijke wolvendrol wél te melden, maar vooral te laten liggen.

Sinds de tweede helft van 2018 zijn twee wolvinnen aanwezig op de Veluwe. Begin 2019 is duidelijk geworden dat een mannelijke wolf één van deze wolvinnen vergezelt. Voor beide territoria start provincie Gelderland, in nauwe samenwerking met schapenhouders, een gebiedsproces om alle betrokkenen te begeleiden in het opnieuw leren samenleven met wolven.

Verder lezen bij Zoogdiervereniging

Dat was een daverende grap zeg

Het Amsterdamse zich-niet-meer-zo-noemende Gemeentevervoerbdrijf dat snelbussen gaat inzetten op de Noord-Zuidlijn en een IJveer als B&B gaat exploiteren. Een Limburgs recruteringsbedrijf dat bouwvakkers gaat werven voor de Muur van Trump. De narigheid van deze aprilgrappen is dat ze net zo goed waar hadden kunnen zijn, omdat we nu eenmaal de dagelijkse waanzin van het neoliberalisme ondergaan met zijn zegenende Marktwerking. Maar het was dus een grap. Van die muur. Meldt Elfie Tromp.