Krapuul in vogelvlucht. Kort nieuws 29 maart 2019

Groenbemesters werk je onder en spuit je niet dood met glyfosaat
Gisteren kon je in deze rubriek lezen dat Waarneming.nl is gestart met het in kaart brengen van met glyfosaat (Roundup) doodgespoten akkers. Deze boer laat zien hoe je wel met groenbemester moet omgaan.Dit gewas is voor groot gedeelte bevroren in januari. Hij ploegt niet maar werkt het in twee bewerkingen 3 cm onder. Als groenbemester heeft hij een mengsel van 10 soorten. Klaver, Deder, Vlas, Niger, jap. Haver, Wikke, Phacelia, Seradelle, Zonnebloem en Mosterd.

Waarneming.nl meldt trouwens dat het volstroomt met meldingen van akkers en percelen die geel gespoten zijn. Het is schokkend.

Op onderstaand kaartje is te zien waar er allemaal met glyfosaat is gespoten.

 

Een vervoerbedrijf maakt ongepast grapjes
Wat een gevoel voor humor hebben ze toch in D’66-achtige kringen. Het GVB van Amsterdam zou een Bed&Breakfast inrichten op een veerpont deze zomer. Ik heb het bericht uitgeplozen of het een 1-aprilgrap was. Niets wees er op. B&B op zo’n boot levert natuurlijk meer geld op dan gratis mensen over het IJ zetten. Dus hoe aannemelijk was het! Enfin, een eigen foto van een tram, de laatste in de klassieke vorm, motorwagen+bijwagen-combinatie. Een drieasser, voor de kenners. Waar de tram inmiddels gebleven is weet ik niet. Maar er hebben mensen in gewoond. Op een kampeerterrein in het bos bij Amersfoort heb ik zelfs een Union-motorwagen als zomerhuisje gezien.
Dat kon dus wel. Maar na het uit dienst nemen van de tram, en zonder dat er geld mee verdiend werd.
De daverende grap is nog terug te vinden in de url van het bericht van Het Parool.