Krapuul in vogelvlucht. Kort nieuws 28 maart 2019

Meld glyfosaatvelden bij waarneming.nl

Het voorjaar is weer begonnen en boeren zijn weer fanatiek hun akker aan het doodspuiten met glyfosaat. Want boer houden zo van dieren en natuur;  not. Het is ongelooflijk dat ondanks bewezen schadelijkheid voor natuur, milieu en mens, ondanks de enorme achteruitgang van het aantal insecten en dien te gevolgen (weide)vogels vanwege de boerenlobby dit gif en vergelijkbare troep nog steeds gebruikt mag worden. Als boeren echt om de natuur gaven zouden ze uit eigen beweging moeten stoppen met het gebruik. Maar helaas.
In no-time kleurt het platteland geel. Waarneming.nl wil dit nu in kaart brengen en roept mensen op als ze een geel glyfosaat perceel ontdekken dit bij hen te melden.

Die-in op Zuidas door Extinction Rebellion

De actiegroep Extinction Rebellion heeft gisteren tijdens de avondspits, een actie op de zuid-as in Amsterdam gehouden om aandacht te vragen voor de desastreuze gevolgen van de klimaatverandering. Ze hielden een zogenaamde die-in.

Extincion Rebellion is een actiegroep die in 2018 in Groot-Brittannië ontstaan. Inmiddels zijn ze in veel andere landen zoals Nederland, Ierland, Australië, Canada, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Colombia, New Zeeland en de VS.
In hun manifest stellen zij:
1. De Overheid moet de waarheid vertellen over hoe levensbedreigend de huidige situatie is, en moet de noodzaak voor verandering communiceren: waaronder wat bedrijven, gemeenschappen en individuen moeten doen. Ecologisch bewustzijn moet in alle vormen van onderwijs geïntegreerd worden.

2. De overheid moet regelgeving en internationale verdragen die tegenstrijdig zijn aan deze positie terugdraaien. Ze moet internationaal samenwerken aan een economie die ruim binnen de planetaire grenzen blijft.

3.De Overheid dient een Deltaplan Klimaat te implementeren en te financieren om de noodzakelijke klimaatmaatregelen te nemen en de gevolgen van klimaatverandering te compenseren.

4.Terwijl de Overheid stappen onderneemt moet ze het welzijn van alle levende wezens verzekeren. Ze moet vervuilers laten betalen voor milieu- en sociale schade en moet het levensonderhoud van mensen die onevenredig benadeeld kunnen worden beschermen.

De grootste intellectueel van Nederland verweert zich

Baudelaire schreef dat hij in de Western hemisphere woonde, boreaal was dus, en dat hep allemaal helegaar niks met fascisme te maken. Dat u het maar effe weet.