Krapuul in vogelvlucht. Kort nieuws 25 maart 2019

Waanzin op waanzin. Weidevogelbeheer door WBE Salland

©ina dijstelberge

De heksenjacht op de vos omdat deze zo vreselijk schadelijk zou zijn voor de weidevogels neemt absurde vormen aan. Althans bij WBE Salland-Noord waar men vossenvallen heeft geplaatst in een met Roundup doodgespoten akker. Een akker die waarschijnlijk ook flink middels mest injectie wordt bemest. De vossen worden als ze gevangen zijn doodgeschoten.

Terwijl inmiddels toch via allerlei onderzoek duidelijk is geworden dat de intensieve landbouw, het gebruik van middelen als Round-up en de mestinjectie desastreus zijn voor grond, water, planten, insecten enz. En dat daar dus de werkelijke oorzaak en oplossing voor de achteruitgang van de weidevogels moet worden gezocht.

 

Wie is Shashi Roopram, de man achter UP!Network

Als je een inzicht wil krijgen in wie Shashi Roopram is en waar hij vandaan komt dan is het interessant om dit twitterdraadje door te lezen.

Ook wordt hierin een artikel door Roopram over Perdiep Ramesar vermeld. Je weet wel de charlatan die de niet-bestaande shariadriehoek wist te verkopen. Volgens deze Shashi was het wellicht wat overdreven maar hij weet zeker dat het bestaat. Lezen dat draadje dus.

 

In Groot-Brittannië steeg in de week na Christchurch het aantal haatdelicten 596%

De liefdadigheidsinstelling Tell Mama registreerde in de week na de aanslagen Christchurch een enorme stijging van het aantal haatdelicten gericht op moslims. Bijna alle incidenten bevatte toespelingen die verband hielden met deze aanslagen.

Volgens cijfers die aan de Guardian zijn doorgegeven, zijn tussen 15 maart en 21 maart, 95 incidenten gemeld aan Tell Mama. 85 incidenten – 89% van het totaal – bevatte directe verwijzingen naar de aanvallen in Nieuw-Zeeland en kenmerkende gebaren zoals het nabootsen van vuurwapens die werden afgevuurd op moslims.
(bron)

 

Demonstrante 23 maart gearresteerd

De Nativistische Omroep Stichting (we kunnen ook nog een andere draai aan die N geven, we zijn er al niet meer ver vandaan), die de demonstratie zelf de moeite van het vermelden niet waard vond, meldt:

De politie heeft een vrouw van 21 jaar uit Nijmegen opgepakt op verdenking van bedreiging en opruiing tijdens een betoging afgelopen weekend in Amsterdam.

Bij het protest zong de vrouw: “Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.” Met Thierry wordt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bedoeld, die bij de Statenverkiezingen een overwinning boekte.

Er wordt niet duidelijk gemaakt hoe men achter de identiteit van deze demonstrante is gekomen.