Kolonist schiet Palestijn dood in Zuid Hebron

IMEMCEen Israëlische kolonist heeft woensdag in de ook volgens Israëlische maatstaven illegale ”outpost” Havat Mor in zuidelijk Hebron (bij Yatta) een jonge Palestijn doodgeschoten. De man, de 25 jaar oude Saadi Mahmoud Ali Qaisiya uit het dorp al-Dhahiriya ten westen van Masafer Yatta, zou de outpost zijn binnengedrongen en een aanval hebben willen plegen met een mes (of, volgens de website Ynet zelfs twee messen).

De kolonist raakte lichtgewond en kreeg volop medische hulp volgens de berichten, de Palestijn bloedde dood.Volgens een legerwoordvoerder drong Qaisiya een huis binnen. Volgens Ynet liep hij rond en was de kolonist gauw naar huis gegaan om zijn geweer te pakken en werd hij achterna gelopen door Qaisiya. Kortom, de toedracht is onduidelijk. En zal dat ook altijd blijven. Het leger stelt namelijk geen onderzoek in. Qaisiya was de tiende Palestijn die dit jaar werd doodgeschoten.

Het gebied Masafer Yatta is één van de gebieden die door het Israëlische leger in de jaren 70 tot “firing zone” (gebied waar met scherpe munitie wordt geoefend) is verklaard. Palestijnen zijn uit het gebied verjaagd en zij mogen er ook niet komen behalve met een speciale pas. Wél zijn er sindsdien een 3.000 Israeli’s in (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist