Knapen blijkt ook al achteraf in het verzet te zitten

Uit het Tracking Development-project, dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken werd gesteund, blijkt bijvoorbeeld dat de vrije markt een belangrijke rol heeft gespeeld in de stormachtige ontwikkeling van de Aziatische tijgers. Essentieel is bovendien dat het niet de markt of de overheid blijkt die ontwikkeling mogelijk maakt, maar dat zij elkaar juist aanvullen. Alle reden dus om samen te werken met het bedrijfsleven – om eens iets te noemen. Ontwikkeling is geen monopolie van de sector; goede bedoelingen zijn niet altijd goed genoeg. Het gaat om resultaten.

Ben Knapen, niet de prototypische CDA-politicus, als oud-NRC-Handelsbladredacteur, aan het woord bij de uitreiking van een prijs, een gelegenheid waarbij hij blijkbaar even zijn ei kwijtkon.

Twee dingen goed begrijpen, om eens een echt gerespecteerd politicus te citeren:
– De Aziatische “tijgers” tijgeren niet “dankzij de vrije markt” maar juist door rigoureus en hard ingrijpen van de staat. Dit geldt niet alleen voor het huidige zogenaamde succesverhaal van de al even zogenaamde Volksrepubliek China, maar juist ook voor Zuid-Korea, Taiwan (Republiek China heette het nog niet zo lang geleden) en Singapore, en als ze tijgeren zal het ook gelden voor dictaturen met democratisch maskertje als Thailand, Maleisië en Indonesië.
– Vanwaar die plotselinge begaanheid met “rancune”?
Ach ja, Knapen is weer een van die lui die goed blijken te zijn na de bezetting (door de PVV dus).
Zou er dan echt een cordon sanitaire komen? Ik vertrouw er in het geheel niet op.