Klimaatverandering verdubbelt risico overstromingen in Parijs

De klimaatverandering heeft het risico op overstromingen in de Franse hoofdstad Parijs in 100 jaar verdubbeld. Wetenschappers stellen vast dat de opwarming van de aarde door toedoen van menselijke activiteit aan de oorzaak ligt van de overstromingen die grote delen van Parijs begin juni 2016 onder water zetten.

Drie dagen van onophoudelijke regen op 29, 30 en 31 mei leidden ertoe dat het water van de Seine in de Franse hoofdstad tot op het hoogste niveau kwam te staan in tientallen jaren. Het verkeer op de Seine werd stilgelegd omdat boten niet meer onder de bruggen door konden varen en kunstwerken in het wereldberoemde museum het Louvre moesten in veiligheid gebracht worden. De Franse president François Hollande was snel om de klimaatverandering als grote schuldige aan te duiden.

Een groep wetenschappers van het Nederlands Meteorologisch Instituut en de Universiteit van Oxford bevestigen zijn stelling. In hun onderzoeksrapport tonen ze aan dat het risico op een overstroming bijna verdubbelde – meer bepaald met een factor 1,8 – door de menselijke invloed op het klimaat.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be