Klimaatstakingen Amsterdam en Nijmegen, 28 februari

Op de vierde staking, een maand na de staking in Den Haag, willen we in Amsterdam massaal gaan studie- en schoolstaken voor het klimaat. Zet deze week het klimaat weer bovenaan de agenda, en laat die glibberige heren in Den Haag beven! Studenten, skip die colleges! Scholieren, skip die wiskunde les waar je voor de honderdste keer moet berekenen hoe groot de kans is dat je een rode knikker pakt! Het is 2019, de klimaatcrisis is hier, er is geen tijd te verliezen, kom klimaatstaken!

28 februari, Dam, Amsterdam, 12.00-15.00

Terwijl wij de landelijke klimaatmars op 10 maart en de landelijke scholierenstaking op 14 maart aan het voorbereiden zijn, heeft een klimaatwetenschapper aangeboden om volgende week voor ons een lezing te organiseren tijdens onze Nijmeegse klimaatstaking. Gegarandeerd nuttiger dan je eigen lessen!

Heleen de Coninck vertelt ons over de vraag hoe ver de maatschappij moet gaan om klimaatverandering tegen te gaan. (spoiler: heel ver)

Daarna hebben we een actiemeeting over wat we kunnen doen over hoe we op onze eigen scholen en onderwijsinstellingen actie kunnen voeren voor echt klimaatbeleid.

Het tijdstip is anders dan vorige week, omdat we hoorden dat mensen dan niet steeds dezelfde lessen missen.

Meld je even aan via deze link voor de zaalgrootte enzo

Voor net dat beetje extra activisme parkeren we allemaal vooraf onze fiets bij de bestuurders van de universiteit die niet genoeg fietsenstallingen maken en zelf vaak met de auto gaan.

Nijmegen, vanaf Berchmanianum, Houtlaan 4, 13.30-16.00, 28 februari