Klimaatactivisten hopen te betogen in Brussel

Climate Games Amsterdam, juli 2015 Amsterdam
Climate Games Amsterdam, juli 2015 Amsterdam
Zoals gevreesd mag de grote klimaatmars in Parijs niet doorgaan. De Franse organisatoren hopen nu op massale mobilisaties in de rest van de wereld. De Belgische klimaatactivisten van Climate Express nemen de handschoen op en hopen te kunnen betogen in Brussel op 29 november.

Het was met een droog persbericht dat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken een einde maakte aan de hoop. Alle grote manifestaties op de openbare weg in het kader van de klimaattop zijn verboden. De grote klimaatmars die honderdduizenden mensen op de been moest brengen op 29 november gaat dus niet door.

De organisatoren van de mars, Coalition climat 21, reageren ontgoocheld. “Wij betreuren dat er geen enkel alternatief gevonden werd om onze mobilisaties te laten doorgaan”, klinkt het. Maar er wordt meteen aan toegevoegd: “We zijn meer dan ooit vastberaden om onze stem te laten horen over de kwestie van de klimaatrechtvaardigheid. Er komt geen COP21 zonder mobilisatie van de civiele maatschappij.”

Coalition climat 21 kijkt nu vooral naar de rest van de wereld. “In 150 landen staan 2173 evenementen op de agenda. Er zijn 57 marsen voorzien.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

Nederlandstalige site Climate Express