Klijnsma heeft geen bord maar een betonnen plaat voor haar kop

static1.squarespace.comJetta Klijnsma zit in een heftige ontkenningsfase of heeft een enorme roze bril op wanneer ze naar de wereld kijkt.
Terwijl iedereen constateert dat de participatiewet een wangedrocht is, tot mislukken gedoemd,die vele mensen in de ellende stort, is Jetta in de zevende hemel.

Volgens Klijnsma zijn er in twee jaar in de marktsector en bij de overheid al een kleine 11.000 banen voor mensen met een arbeidshandicap bij gekomen en liggen de werkgevers daarmee voor op schema. “Dit geeft de burger moed, want in de moeilijke jaren 2013 en 2014, toen er een grote werkloosheid was, hebben ondernemers enorm geïnvesteerd in mensen met een beperking.”

De staatssecretaris wijst opmerkingen van werkgeversvoorman De Boer van de hand. Die zei vorige week in de Volkskrant dat er voorlopig niets terechtkomt van de afspraken.

Klijnsma benadrukt dat ze veel in het land komt en daar ziet dat werkgevers het echt de moeite waard vinden om met deze groep te werken. “We zijn er nog niet, maar dit is een zeer bemoedigend begin.”

(bron)

Wat Jetta er niet bij vertelt, maar wat wel in de brief naar de Kamer(pdf) te lezen valt, is dat ze allerlei nepbanen meerekent in haar super positieve roze-brillen praatje.
6.900 van de bijna 11.000 banen zijn detacheringsplekken en hebben dus weinig of niets met baangarantie te maken.

Van de 10.732 extra banen zijn er 6.900 banen inleenverbanden. Het grootste deel hiervan, 6.461 banen, zijn extra Wsw-detacheringen. Deze extra Wsw-detacheringen zijn voor een groot deel ingevuld door mensen die afkomstig zijn van de Wsw-wachtlijst.

Dat is geen bord, maar een betonnen plaat die deze staatssecretaris voor haar kop heeft hangen.