Kindslachtoffers conflict Saoedi-Arabië-Jemen met EU-wapens

Van de 402 kinderen die in Jemen zijn omgekomen sinds de escalatie van de door Saoedi-Arabië geleide aanvallen in maart 2015, is 73 procent van de getroffenen het slachtoffer van luchtaanvallen door de Saoedi-Arabische coalitietroepen. Dat hebben de VN bekendgemaakt.

Uit incidenten die door de VN zijn gedocumenteerd, blijkt dat 606 kinderen ernstig gewond zijn geraakt. Tussen 1 april en 30 juni verdrievoudigde het aantal kindslachtoffers vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar.

Zerrougui zegt dat ze “geschokt” is door de vele burgerslachtoffers in de zuidwestelijke Jemenitische stad Taiz. Maandag 23 augustus 2015 vielen er nog veertien doden, voornamelijk kinderen. Op 21 augustus vielen 65 burgerdoden bij aanvallen door de Golfcoalitie. Daarbij kwamen zeventien kinderen om en raakten er twaalf gewond.
Scholen worden opvangcentra

De vechtende partijen vallen ook scholen aan, waardoor kinderen in dit geteisterde land waar 26 miljoen inwoners slechts beperkt onderwijs kunnen krijgen. Tachtig procent van de bevolking heeft momenteel humanitaire noodhulp nodig. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be