Kinderen Kaatsheuvel leren volwassenen een lesje

Toen de gemeente Loon op Zand een paar weken terug besloot om wegens waanideeën van enkele ouders de kinderen naar hun school in Waalwijk te begeleiden, schreven wij al dat de gemeente xenofobie faciliteert.

We doen het voor de kinderen stelt de gemeente, maar die kinderen zijn niet bang, het zijn de ouders. De ouders die dus deze kinderen vergiftigen met hun xenofobe vooroordelen.

Eerder deze week begon de ‘begeleiding’ van de 60 kinderen. Nou ja 60, 6 kinderen meldden zich de eerste keer bij de begeleiders. De rest niet.

Vier begeleiders stonden klaar om met de kinderen mee te gaan. Uiteindelijk gingen er twee begeleiders mee met zes kinderen. Die bleken al gauw geen behoefte (meer) te hebben aan de begeleiding.

(bron)

Een van de redenen die de gemeente gaf voor het instellen van de begeleiding was dat de kinderen in paniek zouden raken bij het aanzicht van de vluchtelingen die in Droomgaard een tijdelijk onderkomen hebben gekregen.
Althans dat was wat ‘bezorgde ouders’ hadden aangegeven.

En de kinderen…

Veel scholieren wilden helemaal niet onder begeleiding van en naar school fietsen. Zij hadden zelfs een groepsapp aangemaakt om de begeleiders te ontduiken.

(bron)

Na een dag is de begeleiding gestopt.