Killer cop lekt naar andere crimineel – politiebusiness as usual

Vandaag werd bekend dat een politieagent in Den Haag werd aangehouden. Hij zou informatie vanuit de politie hebben doorgespeeld aan iemand anders die eveneens in aangehouden. Het gaat hier niet alleen om een van corruptie verdachte agent. Het gaat hier ook nog eens om een killer cop.

De politieman “wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie”. We de persoon is naar wie de gelekte informatie is gegaan, “wil het Openbaar Ministerie niet kwijt” Hetzelfde geld voor de aard van de doorgespeelde gegevens.

Gevalletje corruptie bij de politie, en zoiets gebeurt dus vaker. “In Amsterdam staat volgende week een politievrijwilligster terecht. Zij zou tussen 2010 en 2012 ten minste 135 keer informatie uit politiesystemen aan een aantal medeverdachten hebben gegeven, in ruil voor geld”, aldus de NOS. Ook in Den Haag is zoiets geen groot nieuws. “Amine A. (28 jaar) voormalig hoofdagent van de politie in Den Haag, wordt ervan verdacht dat hij maandenlang tegen betaling in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen”, aldus Nu.nl. De ingeseinde persoon “zou de kwekerijen hebben leeggehaald voordat de politie binnenviel.”  Corrupte agenten die onder één hoedje spelen met drugshandelaren. Ach,de vrije markt, nietwaar?

Maar in Den Haag is meer aan de hand. De vandaag aangehouden agent is niet alleen maar corruptieverdachte, maar ook nog eens een killer cop in eigen persoon. De Telegraaf kwam met het bericht dat het hier vermoedelijk gaat om de agent die in 2012 Rishi Chandrikasing heeft gedood.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr