Kermispolitiek

Soms is de politiek te belachelijk voor woorden; partijen die nooit vrienden zouden  worden, gaan elkaar opzoeken (SGP richting FvD) om andere partijen buiten de mogelijkheid van regeren te houden. Maar ook personen die vroeger in één partij zaten (PvdA) zijn nu bezig koste wat kost tegen elkaar te trappen, waarbij het verschil tussen Marokkaans en Turks ook weer lekker duidelijk op straat komt te liggen. Lang leve de politiek!

Het is weer Huize Hommeles (tussen en bij leden van) Huize Tweede Kamer; de politiek begint op deze manier steeds meer op een slapstick te lijken: Comedy Capers.

Tunahan Kuzu, Tweede-Kamerlid en fractieleider van DENK, laat op een site weten dat hij “ … aangehouden is door Israëlische soldaten nadat hij rondliep met een Palestijnse vlag onderweg naar het vrijdaggebed bij de Al Aqsa Moskee … “ De fractieleider voegt er nog aan toe op de site: “ … Kuzu reageert op zijn aanhouding en zegt te zijn grof behandeld, geïntimideerd met zware wapens en uitgescholden door de Israëlische soldaten … “

Los van het feit van de aanhouding, is er niets mis mee dat de heer Kuzu dit meldt op de site.
Op de site van De Telegraaf staat dan weer te lezen – en mijns inziens beduidend later dan het nieuws van DENK – dat Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib “ … wederom scherpe kritiek … “ uit op de partij DENK;  “ …Ze vindt de provocerende actie van fractieleider Tunahan Kuzu in Jeruzalem ’niet van respect getuigen’ en beticht DENK van nep-nieuws … “

Het lijkt mij toch dat een Kamervoorzitter achter alle politieke partijen en hun medewerkers zou staan, zeker bij reizen naar het buitenland. Echter het botert echt niet tussen de Kamervoorzitter en de politieke partij DENK en dat is natuurlijk begonnen nadat de heren die nu meedraaien in DENK, uit de PvdA zijn gestapt. Daarvoor was er nauwelijks wat aan de hand, maar na dat moment … het is net vuur en water.

Op het moment dat men het artikel van mevrouw Arib tot zich neemt, ziet men ook linkjes naar andere artikelen, zoals een artikel van de heer De Winther van februari 2018. Zelfs de inleidende zin, waarin de woorden van “het gestook van DENK”, “de club van …”, “bedenkelijke zetelroof” en “loyaliteit richting Nederland” spreekt boekdelen over hoe de schrijver denkt over de volksvertegenwoordigers van een belangrijk deel in onze maatschappij.

Echter het meest opvallende aan dit artikel is de kop: “Kuzu toonbeeld van mislukte integratie”; het idee alleen al dat je met een artikel komt die die kop torst. Een compleet negatief artikel over een volksvertegenwoordiger in onze maatschappij. En ja, deze partij is hard nodig in onze maatschappij. Laat ik het daar maar niet verder over hebben, dit soort geschrijf schijnt nodig te zijn, om mensen die opkomen voor de moslims in onze maatschappij, zwart te maken.

Natuurlijk is de heer Kuzu slecht behandeld in Al-Quds, wie durft daar aan te twijfelen; dat het nieuws op een bepaalde manier wordt gebracht, maar vooral gelezen, daar kan ik niets aan doen.

Op het moment dat een voorzitter van de politieke partijen in de Tweede Kamer spreekt over nep-nieuws, ben ik van mening dat de Kamervoorzitter het gevoel van de heer Kuzu niet heeft begrepen. De heer Kuzu staat ergens voor om met een Palestijnse vlag in het oostelijke deel van Al-Quds te gaan staan, en als hij dan wordt aangehouden of staande gehouden of gearresteerd, doet dat er niet veel meer toe. Het gaat om het gevoel van de heer Kuzu en dan kan ik me best goed voorstellen, dat hij zegt dat hij gearresteerd is, ik zou hetzelfde hebben gezegd!  

Maar de reacties van de Kamervoorzitter en minister Kaag zijn onterecht en op deze manier komt het niet over dat men achter de Nederlandse volksvertegenwoordigers staat, als die opgepakt worden in het buitenland, om wat voor reden dan ook !