Keizer houdt de eer die hij niet heeft aan zichzelf

Een dag voor het partijcongres van de VVD laat de tijdelijk afgetreden voorzitter Henry Keizer weten dat hij definitief aftreedt. De corruptieaffaire rond de door hem ingepikte (anders kan men het toch niet noemen) Facultatieve vereniging voor crematie zou aan de orde komen op het congres. Keizer wachtte de bespreking niet af.

Henry Keizer (56) was sinds 2014 voorzitter van de VVD. Hij reorganiseerde de partij en gold als een vertrouweling van premier Rutte. Hij werd geroemd als succesvol ondernemer, met zijn multinational in crematoriumovens, die het partijvoorzitterschap er vrijwillig naast deed. In een verklaring noemt Rutte zijn aftreden “een moedig besluit”. Binnen de partij werd er al vanuit gegaan dat Keizer niet zou kunnen terugkeren. Het integriteitsonderzoek zou hem echt van álle blaam moeten zuiveren om dat nog mogelijk te maken.

Bron.

Dus kan het congres zich meer wijden aan andere “integriteitskwesties”, maar hooggespannen verwachtingen kan men daarover beter niet koesteren. Bijvoorbeeld: