Julian Assange: Waarom WikiLeaks?

Hier vertelt Julian Assange waarom hij met WikiLeaks is begonnen. Ik kan me daar helemaal in vinden. Ik vind niet dat ik paranoia ben, maar als er niet meer gecontroleerd wordt, kunnen instituties uitgroeien tot monsters. Dus controle en transparantie zijn altijd nodig.

Daarbij is wat die jongens en meisjes, die zichzelf de verdedigers van het vrije westen noemen, ongelooflijk schandalig. Dat de VS zo tekeer gaat over iets als WikiLeaks, dat ze zo overdreven moord en brand schreeuwen, dat ze oproepen tot moord! Is dat het land waar wij allemaal tegenop moeten kijken? Dacht het niet. Ga eens even normaal doen en zet die Amerikaanse hysterie aan de kant. In deze vind ik dat Europa dan maar weer eens de wijste moet zijn en die domme VS-kinderen vertellen dat rechten en waarden voor iedereen gelden. Niet alleen als het je uitkomt. Dus Europas, wie begint?