Joodse treurdag Tisha BeAv aanleiding tot nieuwe rellen bij de Aqsa-moskee in Jeruzalem

Kolonisten en andere rechtse Israëli’s hielden vrijdag een mars rond de Oude Stad van Jeruzalem om te eisen dat Israël de soevereiniteit over de ‘Tempelberg’ overneemt.
De Haram al-Sharif/Tempelberg is opnieuw in het nieuws. Zondag vonden, ter gelegenheid van Tisha BeAv, de dag waarop volgens de joodse religieuze kalender het verlies van de Tweede Tempel wordt herdacht, uitgebreide rellen plaats waarbij de politie zich met geweld toegang verschafte tot de gebarricadeerde Aqsa moskee. Er vielen 19 Palestijnse gewonden en ook vier Israëlische politiemannen raakte gewond. Acht mensen werden gearresteerd en vier mensen kregen maandag van een Israëlische rechter een verbod opgelegd om gedurende een bepaalde tijd de Haram al-Sharif te betreden. Maandag waren er opnieuw botsingen van Palestijnen met de politie.

Aanleiding voor de rellen waren in beide gevallen het feit dat groepen Joodse kolonisten onder politiebegeleiding een rondgang op de Tempelberg maakten. Een foto, zondag gemaakt door de Waqf, de islamitische instantie die de Haram al-Sharif beheert, laat dat duidelijk zien. Wat ik bepaald schokkend vind is dat de Israëlische pers echter deed alsof de rellen uit de lucht kwamen vallen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist