Joods Nederland kiest …. voor de geblondeerde Lijder, zijn klonen en christelijk klein rechts

De verkiezingen naderen en iedereen stort zich erop. Zo ook het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW). Het blad organiseerde een enquete waarvan de uitslag deze week werd gepubliceerd. Hoe representatief die is, is een beetje de vraag want de formulieren zijn uitgedeeld aan lezers van het NIW zelf, en verder via e-mail en sociale media ”gedeeld door particulieren en een aantal Joodse organisaties, waaronder liberaal-Joodse gemeenten in Amsterdam, Gelderland en Twente, de NIHS, het NIK, Crescas, het CIDI en de Joodse jeugdbeweging Haboniem”. Er waren 814 reacties.

Volgens het NIW zelf geeft de uitslag waarschijnlijk hoogstens een indicatie. En waarschijnlijk is dat juist. Maar dat is meer dan gezegd kan worden van de manier waarop het NIW de enquete interpreteert. Het blad verklaart namelijk dat
”angst voor moslims onder Joden niet [leidt] tot rechtspopulisme. Anders dan de landelijke teneur, zegt slechts 10 procent van Joods Nederland voor de PVV te kiezen tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen”.

Dat is een hoogst tendentieuze uitleg van de eigen cijfers. Het NIW geeft verder geen percentages, maar als we naar de figuur hierboven kijken, zien we dat naast de 19 zetels die de PVV zou krijgen als het stemgedrag van de geënquêteerde Joodse kiezers landelijk zou worden gevolgd, er ook nog eens 6 naar het racistische Forum voor Democratie van Thierry Baudet zouden gaan en nog eens 5 naar het niet minder griezelige semi fascistische clubje VNL van Jan Roos, en de bij de geblondeerde lijder weggelopen Van Klaveren en Bontes. Samen zijn dat 30 zetels, evenveel als de Joodse kiezers aan de VVD geven. (En bij de VVD noemt het NIW wél een percentage: 17 procent).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist