Jenin: niet de gezochte Palestijn gedood maar een ander

Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft donderdag na uren van tegenstrijdige berichten bekend gemaakt dat in de nacht de gedode man in Jenin niet Ahmed Nasr Jarrar is, maar Ahmed Ismail Jarrar (31).
Hij werd gedood bij een operatie van de  undercover ”Yamam” eenheid van de grenswacht, die op zoek was naar de moordenaar van een kolonist uit de illegale nederzetting Havat Gilad.

Deze moordenaar, Ahmed Nasr Jarrar (22) (zie bericht hier) schijnt te zijn ontkomen en spoorloos te zijn. Hij zou wel zijn door een schot zijn geraakt.
Bij deze Wild West actie waren meerdere voertuigen, bulldozers, verkenningsvliegtuigen en vele manschappen betrokken. Twee leden van de Yamam undercover eenheid raakten gewond, omdat hun verassingsaanval mislukte, één van hen ernstig. Er werden drie huizen met de grond gelijk gemaakt en één beschadigd. Camera’s van een benzinestation werd in beslag genomen en twee werknemers van het station werden gearresteerd. Tenminste vier mensen raakte bij botsingen tussen omstanders en het leger gewond, van wie drie door kogels. De actie van het Israelische leger in Jenin en het daarbij behorende vluchtelingenkamp duurt  voort.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist