Je suis een boerka

Het boerkaverbod. De nieuwe winst voor rechts. Het halve land zit bij de voedselbank, máár gelukkig zijn we nu af van die tweehonderd boerka’s. De noordpool smelt, maar hoofddoekjes zijn belangrijker. Rechts redeneren. Na de klimaatrampen leven we  in een post-apocalyptische barbarij,  maar wel heerlijk boreaal en zonder dames die Fatima heten.

Ik ben persoonlijk geen fan van de boerka.

Máár, het is hun eigen keuze. Verboden te verbieden, zeiden ze in de 60’s.

Wat ik vind, wat ik proef is niet ‘de waarheid’ en al helemaal niet de wet. Draag acht boerka’s over elkaar, of doe het niet. Mijn onverschilligheid ten opzichte van jouw leven staat als een huis.

Daarnaast, salafisme wil men dan niet in Nederland maar je moet die zware protestanten eens horen spreken, het SGP-volk en zo. Dat mag allemaal wel en dat is veel groter dan die honderd boerkavrouwen. En die mensen zijn echt niet minder radicaal dan de radicale islam.

Protestanten hebben vaak totaal middeleeuwse denkbeelden, als je doorvraagt. Maar dat mag, want Nederland is zogenaamd ‘een calvinistisch land’.

Denk eens aan die radicale altright bewegingen. Dat mag allemaal. In Duitsland registreerden de autoriteiten in de eerste helft van 2019 alleen al 8.605 extreemrechtse misdaden.

En dat is geen probleem? Die boerkavrouwen steken geen mensen dood. Er zijn geen 8000 aanvallen geweest van die tweehonderd boerkadames. Dan zouden ze overuren draaien, als ze dat met zijn tweehonderden zouden willen doen.

Sommige mensen op links zeggen: een vrouw in een boerka, dat is een feminist. Dat is natuurlijk weer een beetje onzin. De strenge islam, zoals salafisme, is ongeveer het omgekeerde van feminisme. Je bent niet ‘rechts’, als je dat begrijpt. De realiteit is niet zwart/wit. Al die religies uit het Midden-Oosten, zijn nou niet bepaald super vrouwvriendelijk.

Máár, een vrouw mag het omgekeerde van een feminist zijn, want alles mag. Vrouwen werken ook in de porno. Dat is ook niet bepaald een feministische, vrouwvriendelijke wereld (al zal ik dat wel weer niet mogen zeggen). Maar zoiets màg wel gewoon. Het is je eigen keuze, de last ligt op jouw schouders.

En wil je die vrouwen uit hun boerkabestaan halen? Doe daar dan zelf wat aan. Stuur ze een mail waarin je ze uitlegt waarom ze ermee zouden moeten stoppen. Kom met argumenten. Maar wie heeft daar nou zin in? Nee, mensen gaan er meteen op los, in naam van de tolerantie.