Israelische officier en Palestijn gewond bij steekincident vlakbij nederzetting Efrat

Israelische militairen hebben zondagmorgen vroeg een Palestijn neergeschoten en ernstig verwond nadat hij een Israelische legerofficier zou hebben aangevallen en matig ernstig verwond zou hebben met een mes, vlakbij de nederzetting Efrat (ten zuiden van Bethlehem). Beiden werden naar het Hadassa Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem gebracht.

Volgens The Times of Israel sprong de Palestijn opeens uit de bosjes en stak de 30-jarige Israelische officier in de borst. Andere soldaten schoten de Palestijn vervolgens neer. Hij liep een schotwond aan het hoofd op. Hij werd later geïdentificeerd als de 20-jarige Baha eddin Muhammad Khalil Odeh, oorspronkelijk afkomstig uit het dorp Artas ten zuidwesten van Bethlehem, maar wonend in het dorp Wadi Rahhal vlakbij de nederzetting Efrat.
Volgens The Times of Israel had het elektronische waarschuwingssysteem van de nederzetting voorafgaand aan de aanslag een beweging gedetecteerd op een afstand van 440 meter van de nederzetting. Beveiligers en een legerpatrouille gingen vervolgens op zoek naar wat de oorzaak van de waarschwing was, tot de Palestijn uit de bosjes kwam.

Het was een zesde incident in drie dagen, nadat eerder vier Palestijnen en een Jordaniër bij diverse gebeurtenissen door Israeli’s waren doodgeschoten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist