Israelische leger vermoordt Palestijn die begin juli kolonistenrabbijn doodde

Het Israelische leger heeft dinsdagnacht de 29 jarige Palestijn Mohammed al Faqih vermoord door het huis waarin hij zich schuilhield eerst te te bombarderen en vervolgens door een bulldozer van het leger grondig te verwoesten. Eén en ander ging volgens wat het Israelische leger de ”pressure cooker” methode noemt, een methode om mensen te arresteren die in nagenoeg alle gevallen eindigt met de dood van de arrestant.
Faqih werd gezocht omdat hij ervan verdacht werd de schutter te zijn die op 1 juli vanuit een rijdende auto het vuur opende op rabbijn Michael Mark uit de nederzetting Otniel en diens familie. De rabbijn zelf werd daarbij gedood, zijn vrouw zeer ernstig gewond en een dochter licht gewond.
Faqih had zich sindsdien schuil gehouden en werd gelokaliseerd in een huis in Surif, een dorp ten noorden van Hebron. Troepen omsingelden dinsdagavond het huis. Volgens hen beschoot Faqih hen, waarop het leger het vuur op het huis opende met anti tankgranaten. Daarna werd het huis door een bulldozer uit elkaar getrokken. Getuigen zeiden het lichaam van Faqih gezien te hebben in de ”schep” van de bulldozer. In het verwoeste huis werd volgens het leger ook een kalashnikov en een zelfgemaakte granaat aangetroffen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist