Israelische leger is ”onzorgvuldig” met bewijsmateriaal als Palestijnen worden gedood

Het Israelische openbaar ministerie en de politie hebben het Israelische leger gewaarschuwd dat het vaak onmogelijk is een onderzoek in te stellen als het leger een Palestijn (of Palestijnen) heeft doodgeschoten, omdat de soldaten meestal het bewijsmateriaal teniet doen, Dat meldt de krant Haaretz deze dinsdag. De krant voegt eraan toe dat de zaak niet alleen een kwestie is van moeizame handhaving van de wet, maar dat de soldaten er zelf ook de dupe van kunnen worden, omdat het moeilijker zal zijn hen te verdedigen als ze voor internationale tribunaals worden gedagvaard.
De waarschuwing zou gestuurd zijn in maart, door Shlomo Abramzon een officier van justitie die dit soort zaken afhandelt. Dat is een week voordat de soldaat Azarya in Hebron een Palestijn doodschoot die gewond op de grond lag. (Die zaak is nog in behandeling bij de rechter).
Ook de politie heeft zich, volgens Haaretz over de zaak gebogen. En zie, ze vonden dat Abramzon gelijk had: de soldaten houden zich niet aan de regels.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist